Redno vzdrževanje trave – pot do lepe trate!

Ali vam vzdrževanje vaše trate jemlje preveč časa, zelene žametne preproge pa kar od nikjer? Čeprav se na prvi pogled zdi, da trava raste sama od sebe in jo je treba samo kositi, temu ni tako. Poleg rednega zalivanja in košenja je treba skrbeti še za ustrezno gnojenje, prezračevanje, po potrebi dosetev trave, odstranjevanje plevela in mahu … Lepa, gosta, enakomerno zelena trata namreč ni naključje, ampak plod rednega, strokovnega vzdrževanja. Če je vaša trata polna filca, plevela, maha ali celo plesni, je vedno bolj rumenkaste barve in neenakomerno porasla, je čas, da svojo trato prepustite vrtnarjem.

Izkušeni vrtnarji iz Skerce poskrbimo za vašo trato

Lepo urejena trata in s tem lepo urejen vrt sta pika na 1 vsake hiše. Naj vam pri tem pomagamo mi. Poskrbeli bomo, da si bo vaša trata opomogla ali kljub pomanjkanju časa obdržala svoj čar in zasijala v vsej svoji lepoti.

Vzdrževanje trave

Vzdrževanje trave - košnja

 

Kaj spada k vzdrževanju trate?

Prezračevanje trave svetujemo spomladi in jeseni, saj z njim odstranimo filc, torej odmrlo travo. Pri tem odstranimo odmrlo travo in plevele ter tako spodbudimo pospešeno rast korenin in kroženje zraka.
Travo je treba pognojiti štirikrat letno, pri tem pa moramo paziti, da to naredimo čim bolj enakomerno, sicer trata postane pisana. Pri nas v Skerci gnojimo strojno in tako zagotavljamo enakomerno rast in s tem barvo trate. Pri tem uporabljamo gnojilo, ki vsebuje mešanico hranil: takih s počasnim in takih s hitrejšim sproščanjem. Tako gnojenje trave omogoča hitro ozelenitev in ohranja zeleno barvo še tedne po gnojenju.
Dosetev trave vam priporočamo pri tratah, ki so izgubile precej trave, predvsem po mrazu, suši, boleznih ipd. Prazne površne razrahljamo, odstranimo plevel, pognojimo, dodamo biostimulatorje in nato posejmo travno mešanico, ki je po naši oceni najustreznejša za vaše zemljišče.
Po želji vas lahko obiščemo vsak teden in poskrbimo, da se bo vaša zelenica prelevila v pravo angleško travo – in taka bo ostala skozi celo sezono, od pomladi do pozne jeseni.
Pokličete nas lahko tudi za sejanje trave, polaganje trave, urejanje vrta in ostale vrtnarske storitve.
Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali!