Načrtovanje vrta –

Čudovito urejen, negovan in okusno zasajen vrt je v ponos vsakemu lastniku hiše. Vrt velikokrat nastaja spontano – posejemo travo, posadimo drevje, običajno sadno, zasadimo kakšen grm, rože in v gredah rastejo zelenjava in zelišča …Vendar pa tako ustvarjen vrt najpogosteje ni videti tako izjemno kot v katalogih, v arboretumu ali morda pri sosedu. Da bi izdelali prefinjen, salonski videz, je potrebno predhodno strokovno načrtovanje vrta.

STROKOVNO NAČRTOVANJE VRTA JE KLJUČNO ZA BREZHIBEN, SKLADEN VIDEZ VAŠEGA KOŠČKA NARAVE

Vrtni prostor okoli hiše je treba ustvariti ravno tako kot hišo – narediti je treba načrt, ga kakovostno realizirati in pri tem predvidevati, kakšen bo vrt videti čez nekaj let, ko bodo rastline zrasle do svoje polne velikosti. Pomisliti je treba na to, kako bo se bo vrt skladal z zunanjo podobo hiše, kako se bo vizualno prilegala ograja ter navsezadnje, kako bo zemljišče videti iz bližnje in daljne okolice.

Ravno zaradi je zelo pomembno, da načrtovanje vrtov opravi strokovnjak, najbolje že takrat, kadar načrtujete hišo. V tem primeru ima načrtovalec proste roke, da najbolje izkoristi prednosti vašega zemljišča. Vendar pa sposoben načrtovalec lahko spretno izkoristi vaše zemljišče tudi, če vaša hiša že stoji.

 

Zahtevajte ponudbo


Z vrtnarstvom Skerca do unikatnega vrta

Vrt je živa stvar. Nenehno se spreminja, odvisen je od danega zemljišča, nege in navsezadnje vremena. Zato je ustvarjanje vrta kreativno, unikatno delo, ki mora biti narejeno samo za vas, vaše zemljišče in prilagojeno na vaše klimatske razmere. V vrtnarstvu Skerca se tega dobro zavedamo, zato se načrtovanja lotimo v 2 stopnjah:

  ANALIZIRAMO VAŠE ZEMLJIŠČE
  PREUČIMO VAŠE ŽELJE

Ko imamo oboje podatke, začnemo ročno risati načrt. Zakaj ročno? Ročno risanje nam omogoča, da lahko izpostavimo vse tiste podrobnosti, ki jih računalniški programi ne prikažejo. Tako si tudi vi lažje predstavljate, kakšen bo videti vaš vrt in nam posredujete svoje želje.

Poleg bogatega vrtnarskega znanja v svoje načrte vlagamo konkretne oblikovalske ideje, ki bodo domiselno izkoristile vaš prostor. Vanje umestimo rastline po sodobnih oblikovalskih načelih in poiščemo najboljšo rešitev, ki bo ustrezala vašim željam in omejitvam vašega zemljišča. S kakovostnim načrtom bo vaš vrt postal unikatno delo, ki vam bo prinaša obilo veselja in užitkov ne glede na letni čas.

Vrtnarska ekipa Vrtnarstva Skerca ustvarja unikatne, romantične, elegantne ali minimalistične vrtove že od leta 2009. Prepričani smo, da bomo tudi iz vašega zemljišča ustvarili vrt vaših sanj.

Želite da vam izdelamo načrt vrta? Dogovorimo se za sestanek
ali pokličite 00386 70 69 55 44