Obrezovanje dreves in žive meje –

Prepustite obrezovanje sadnega drevja strokovnjakom iz vrtnarstva Skerca.

Ker drevesa rastejo počasi, vam svetujemo, da ne tvegate in se z nestrokovnimi prijemi morda prikrajšate za sadno letino. Pokličite nas in poskrbeli bomo, da bodo tudi na vašem vrtu sladki poletni in jesenski pridelki!

Obrezovanje dreves: z malo truda, a veliko znanja do lepo oblikovanih dreves in bogatega pridelka

Ko začnejo prvi sončni žarki greti zemljo in zima prepuščati mesto pomladi, se začnejo počasi iz zimskega spanja prebujati vrtovi. Za njihove lastnike je to signal, da je treba drevesa pripraviti na toplo sezono in jim omogočiti optimalno rast in razvoj – in prvo je na vrsti obrezovanje.

Ali res znate sami obrezati svoje drevje?

Čeprav je obrezovanje dreves na prvi pogled videti precej enostavno, gre za strokovno delo, ki ga mora opravljati za to usposobljena oseba. Nepravilno obrezovanje lahko namreč naredi več škode kot koristi.

Se tudi vi vsako pomlad pred obrezovanjem sadnega drevja sprašujete isto:

  kdaj začeti z obrezovanjem,
  katere dele drevesa je treba obrezati,
  kje točno je treba zarezati,
  kako obilno je treba odstraniti poganjke,
  kako vzdrževati rodnost,
  kakšno krošnjo je treba oblikovati,

… pri tem pa zadnji hip ugotovite, da nimate ustreznega orodja, da je kakšen del dreves nedostopen tudi z lestvijo in da niste čisto prepričani, kako se obreže jablana in kako hruška …

Obrezovanje žive meje

Obrezovanje žive meje in vrtnic za brezhiben videz vašega vrta

Ali vašo hišo,vikend, večstanovanjsko hišo krasi živa meja, pa se vam zaradi pomanjkanja časa vsakih nekaj tednov živa meja spreminja v neurejeno goščavo? Zagotovo ste že kdaj občudovali gosto, umetelno obrezano živo mejo in si zaželeli, da bi tako imeli tudi sami. Živa meja namreč ni samo ograja – je tudi naravna zaščita pred hrupom, izpušnimi plini, radovednimi pogledi, hkrati pa bogati vaš življenjski prostor s pomirjajočo zeleno barvo. Seveda pa skrbi tudi estetsko podobo vašega okolja.

Za ustvarjanje žive meje lahko uporabljamo različne ornamentalne rastline, ki pa se vzdržujejo in obrezujejo na različne načine. Ali veste, kako pravilno se pravilno lotiti obrezovanja žive meje? Za začetek ji je treba zagotoviti dovolj svetlobe, da ne postane luknjičasta, ter poskrbeti oz. vzdrževati želeno obliko. Poleg tega imajo listopadne, zimzelene žive meje ter zimzeleni listavci različne potrebe in frekvenco obrezovanja, posebno pozornost pa zahtevajo cvetoče žive meje. Se sliši zahtevno?

Obrezovanje dreves

Obrezovanje dreves

Obrezovaje žive meje

 

 

Prepustite vrtnarske škarje izkušenim vrtnarjem Skerca

Imejte tudi vi živo mejo kot iz kataloga! Naj vam več ne bo nerodno zaradi luknjičaste žive meje, porjavelih iglic in listov ter neenakomerne oblike, ki se kljub vašemu trudu noče prilagoditi vašim zamislim. Pokličite nas in uresničili vam bomo vaše želje. Poskrbeli bomo za pravilno obrezovanje – enkratno ali redno, poskrbimo pa lahko tudi za obrezovanje vrtnic.

  Z vrtnarstvom Skerca vaš vrt postane vaša zelena oaza. Pokličite nas na 070 69 55 44.

Želite, da vam obrežemo drevje al živo mejo? Dogovorimo se za sestanek
ali pokličite 00386 70 69 55 44