Namakalni sistemi

Dobro razrasla in ukoreninjena trava je navadno zelo odporna proti suši, v daljših sušnih obdobjih pa je rast vseeno počasnejša in trata začne hirati. Takrat nam pomagajo namakalni sistemi. Ko pride do sušnega obdobja, je potrebno trato temeljito zalivati, da ne utrpi prevelike škode. Dandanes že dobro poznamo sisteme za zalivanje večjih površin (privat vrtov, parkov, športnih in javnih površin).

ZAUPAJTE NAM VAŠE ŽELJE

V vrtnarskem podjetju Skerca vam svetujemo, da namestitev večjih namakalnih sistemov zaupate našim strokovno usposobljenim vrtnarjem. Pri namestitvi namakalnih sistemov je namreč zelo pomembno dobro načrtovanje, pri čemer pa vam pomagamo mi. Preden naredimo načrt, površino izmerimo in na papirju označimo lego hiše, dovozov, lege gredic in trate … Nato izrišemo načrt, iz katerega je razvidno, koliko razdelilnih postaj, ventilov, vej (odvisno od tlaka vode v ceveh) in razpršilcev je potrebnih, da bo sistem deloval idealno.

 

Namakalni sistemi

Namakalni sistemi

 

Skupaj z vami se odločimo, kateri namakalni sistem bo za vaš vrt najbolj primeren.

Kapljični sistem


Ta sistem uporabimo za posamično namakanje (npr. za rastline, ki potrebujejo več vode od preostalih, ki rastejo v bližini). Voda skozi šobe nežno mezi ob rastlini in ne spira zemlje ob koreninah. Takšno namakanje je izvrstno za nasade grmovnic, živih mej in rastline v vrstah. Na manjših površinah (balkonih, terasah) vam ta sistem lahko priredimo tudi za zalivanje rastlin v posodah.

Sistem s pršenjem


Tlak vode v ceveh samodejno dvigne razpršilec, ki samodejno drobno razpršuje vodo po določeni površino. Deluje brez vaše navzočnosti, zato vam prihrani čas in napor. Zalivanje z razpršilnikom, pri katerem drobno razpršena voda dlje časa postopno prodira v tla, je tudi varčnejše od ročnega zalivanja. Obstaja več tipov razpšilnikov, ki so namenjeni različnim opravilom. Najenostavnejši so statični razpršilniki, ki vodo ponavadi razpršujejo krožno, na nastavljeno dolžino.

Podzemni sistemi


Stalna podzemna namakalna napeljava je idealna za namakanje vaše trate in skalnjakov. Sistem ne moti okolja in delo z njim je preprosto. Pri podzemnem kapljičnem sistemu je potrebno tla najprej zelo dobro pripraviti, pri čemer vam bo pomagalo naše podjetje. S posedanjem terena sistem ne bo deloval idealno, zato je resnično pomembno, da namestitev prepustite izkušenim vrtnarjem.

Potrebujete namakalni sistem? Dogovorimo se za sestanek
ali pokličite 00386 70 69 55 44